2011. szeptember 13., kedd

Zoób Kati így látja

Minap összefutottam a három régi barátnőmmel. A gimnázium óta (vagyis már egy jó ideje:-) ) egymás életének szerves részei vagyunk. Az elmúlt pár évben a gyerekek születése miatt ez inkább csak virtuális kapcsolattartást jelent - de ott tényleg majdnem napi rendszerességgel- ezért volt igazán kivételes, ritka alkalom ez a találkozó, ugyanis szinte egész napra gyerekmentes kimenőt kaptak.
Mivel délelőtt 10-kor találkoztunk, ezért a kezdő program adta magát, első utunk egy kávézóba vezetett. 2 kör cappuccino és kb. 2 óra önfeledt csevej után felkerekedtünk. A cél a Petőfi Irodalmi Múzeum TeXtúra kiállítása volt, ahol két teremnyi légies csipkeálom várt minket.
Általában nem okoz nehézséget anyagok, tárgyak szokatlan elhelyezése és kombinációja, de Zoób Kati divattervező kreativitása, látásmódja mégis lenyűgözött...
Már maga a formabontó gondolat, ahogy a hagyatékból származó csodás terítőkből, függönyökből pár gombostűvel milyen elképesztő kollekciókat varázsolt a babákra önmagában tetszett.
A látványhoz bónuszként a kortárs irodalom témához kapcsolódó műveinek csokra is társult.
A kiállítás még 2011. október 2.-ig tekinthető meg, ha valakinek a fentiek alapján kedve támadna egy kis TeXtúrára:-).
Kivételes élmény volt, bár a nap fénypontjai mégiscsak a Csajok maradtak csipke ide vagy oda :-)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése