2011. december 7., szerda

Csináld magad karácsonyi képeslap tortacsipkével

A mai ultramodern XXI. század nem kedvez a tradícióknak, sajnos a hagyományos üdvözlőlapok helyét egyre inkább átveszi a hevenyészett, Karácsony előtt egy nappal kiválasztott sablonos elektronikus képek küldözgetése. Ezt személy szerint nagyon szomorúnak tartom, már csak azért is, mert sokáig dolgoztam nagy cégnél, ahol a Karácsony előtti levelek 90 százalékát ilyen semmitmondó kör e-mailek tették ki, amikről talán már a küldője sem tudta, hogy kinek is szánta, mert a címzettek listája kilométeres volt...Ezért már egy ideje nem küldök kör sms-t, kör e-mailt Karácsonykor és Szilveszterkor, hanem igyekszem  postára adni a személyesen megfogalmazott üdvözlőkártyákat (már amikor nem csak a megírásig jutok :-))) ) Mennyivel jobb érzés kinyitni a postaládát, ahol kivételesen nem számlalevél hullik ki, hanem egy kézzel megcímzett képeslap!
Íme egy ötlet, amihez nem kell sok minden, elég egy szép karton, egy színes filc és tortacsipke. A tortacsipkét sablonként használva pillanatok alatt kész a képeslap és már lehet is küldeni! Külön pozitívum, hogy a gyerekeket is be lehet vonni a készülődésbe, biztosan szívesen segítenek a színezésben!






Forrás : One Pearl Button

2 megjegyzés:

  1. Ötletes! Tetszetős! Csak kár,hogy a csipke nem ússza meg tinta folt nélkül!

    VálaszTörlés
  2. Hát nem valószínű:-)! De mivel papírból van és szerintem csak pár forintos tétel, így nem olyan nagy kár érte...Szerintem érdemes kipróbálni!

    VálaszTörlés